Tips voor het kiezen van een makelaar

Als u een huis koopt, is het kiezen van een makelaar misschien wel de meest cruciale beslissing die u neemt. Een goede makelaar kan ervoor zorgen dat u op de hoogte wordt gebracht van woningen die aan al uw criteria voldoen. Een geweldige makelaar kan ook uw vragen beantwoorden en u door het koopproces leiden, wat een belangrijke service zal zijn voor mensen die voor het eerst een huis kopen. Ondanks dit alles kiezen de meeste kopers hun makelaar op een totaal lukrake manier, waarbij ze simpelweg in contact komen met de eerste makelaar die ze tegenkomen. Een veel betere strategie is om wat speurwerk te doen om de agent te vinden die u echt zal helpen om dat perfecte eigendom te vinden. U vindt de juiste professional door:

1) Interviewen van kandidaten. Het lijkt misschien veel werk, maar het vergelijken van verschillende makelaars van verschillende bureaus kan je snel laten zien op welke makelaars je beter reageert en welke de allerbeste service lijken te bieden. Interviews stellen u ook in staat om ervaring, opleiding en andere factoren te beoordelen die belangrijk zijn voor een uitstekende makelaar.

2) Kwalificaties en verkoop controleren. Zoek een makelaar die enige ervaring heeft en lang genoeg aan het werk is om expertise in het gebied te hebben stille verkoop Amersfoort. Idealiter zou je iemand willen die tientallen jaren als makelaar in precies hetzelfde gebied heeft gewerkt en een buitengewoon verkooprecord heeft. In elke gemeenschap vind je over het algemeen een paar agenten die goed presteren omdat ze weten wat ze doen en goed zijn in wat ze doen. Zoek naar deze agenten en controleer of er geen klachten over hen zijn ingediend bij de State Board of Realtors.

3) Persoonlijkheden op een rij zetten. Het kopen van onroerend goed is zeer emotioneel, daarom is het belangrijk om iemand te vinden waarmee u compatibel bent. Zoek een makelaar waarmee u echt kunt communiceren. Als uw persoonlijkheden niet overeenkomen, heeft u misschien het gevoel dat de makelaar niet genoeg voor u persoonlijk doet en kan uw makelaar gefrustreerd raken dat u geen biedingen plaatst. Zoek iemand die een hoger comfortniveau bij u registreert en u kunt deze problemen vermijden.

4) Ervoor zorgen dat uw makelaar creatief is. Uw makelaar zal de Multiple Listing Service (M.L.S.) gebruiken om woningen te lokaliseren, maar hij of zij moet ook zijn kennis, contacten en ervaring gebruiken om woningen te vinden die aan uw behoeften voldoen. U wilt niet dat iemand eenvoudig simplistische zoekopdrachten uitvoert die u zelf vanuit huis kunt uitvoeren.

5) Ervoor zorgen dat de agent het gebied kent. Een makelaar die het gebied kent waar u hoopt te kopen, kan u helpen te weten wat er kan worden gekocht en tegen welke prijzen.

6) Klantenservice controleren voordat u een relatie aangaat. Makelaars zijn drukbezette mensen, maar ze moeten je toch goed kunnen verzorgen. Uw telefoontjes moeten worden beantwoord, uw zorgen moeten worden aangepakt en u moet uw makelaar kunnen bereiken wanneer dat echt nodig is. Als uw makelaar gebruik maakt van een secretaresse, moet u ervoor zorgen dat het de makelaar zelf is die naast de afsluiting alle werkzaamheden met contracten afhandelt. Dat is alles waar u uw makelaar voor betaalt. Blijf uit de buurt van agenten die afgeleid en ongeorganiseerd lijken en niet in staat zijn om persoonlijk contact met u op te nemen. Je zou kunnen merken dat de ervaring met het kopen van een huis lijdt onder dit soort makelaars.

Wat veelbelovend is, is dat er veel geweldige, hooggekwalificeerde makelaars zijn. Als je weet wat je moet vinden, kun je ze opsporen en heb je overtreffende trap hulp als het tijd is voor jou om zelf onroerend goed te kopen.

Read More